Wereld usherdag

Wereld usherdag

Iedere derde zaterdag van september is het Wereld Usher Dag. Een dag waarop er aandacht wordt gevraagd voor het Syndroom van Usher.

Het Syndroom van Usher is een niet te genezen genetische oog- en ooraandoening. Zoals wellicht bekend heb ik de ‘eer’ om Usher type 2A te hebben. Dit betekent in mijn geval dat de kans heel groot is dat ik blind word en dat er een kleine kans is dat ik ook doof word.

In 2020 ben ik hierdoor afgekeurd voor werk. “Je kunt toch niets meer met deze aandoening.” Altijd lekker om zulke positieve woorden te horen. Het werk dat ik deed, in de zorg en als DJ, gaat inderdaad niet meer, maar helemaal niets meer? De laatste jaren zat het niet altijd mee en er is veel gebeurd. Dat ga ik nu inzetten. Want mijn ogen en (’n beetje) oren zijn dan wel kapot, m’n mond werkt nog prima.

Op dit moment word ik begeleid door Solvid Ondernemen B.V. in het opzetten van mijn eigen bedrijfje. Ik wil spreker worden voor iedereen die het wil horen. Wat ik te bieden heb? Door jarenlang gewerkt te hebben in de zorg en inmiddels jarenlange ervaring te hebben als zorgontvanger, heb ik heel wat ervaringen opgedaan. Dit ga ik delen om zo mensen te inspireren bewustere keuzes te maken op werk- én privégebied. Ik ben geen nieuwe positiviteitsgoeroe (TJAKKAA) die je gaat vertellen hoe je moet leven en je vertelt wat goed of fout is. Ik deel mijn ervaringen om inzicht te geven in hoe je zelf dingen kunt aanpakken. Zoals gezegd zat het de laatste jaren behoorlijk tegen op veel vlakken. Ook dit ga ik delen om inzicht te geven in hoe ik ben omgegaan met tegenslagen en steeds weer overeind gekrabbeld ben.

Omdat ik nog in de opstartfase zit ben ik op zoek naar plekken waar ik kan spreken.

Dus weet jij zo’n plek, laat het me gerust weten. Dit kan heel breed zijn, van scholen tot bedrijven, van zorgmedewerkers tot sportverenigingen.

Wil je eens 'n kop koffie drinken om hierover te praten of lijkt het je leuk als ik ’n keer langs kom voor een lezing? 

Mail gerust naar koenversleijen@hotmail.com of bel/app me op 0625397928.